17 September 2018Steeds vaker zien we dat organisaties en netwerken het netcentrisch werken naar een hoger niveau willen brengen, maar niet weten of de investering een optimaal rendement oplevert. Herkenbaar? Trimension denkt met je mee over de volgende stap!
Op basis van jarenlange ervaring in verschillende sectoren met het netcentrisch werken, introduceert Trimension het Ontwikkelmodel netcentrisch werken. Dit model maakt inzichtelijk hoe de organisatie ervoor staat en maakt het mogelijk om gericht en meetbaar toe te werken naar het volgende niveau:
Het Ontwikkelmodel netcentrisch werken bestaat uit meerdere ontwikkelniveaus. Binnen ieder ontwikkelniveau is een onderscheid te maken tussen de individuele pijler (met meerdere individuele rollen), de teampijler en de organisatiepijler. Het technologische systeem (zoals LCMS of Eagle) dat wordt gebruikt is een integraal onderdeel van iedere pijler. Iedere pijler kent vervolgens per ontwikkelniveau eigen benodigde kennis, vaardigheden en structuren.
In de praktijk zien we vaak dat de drie pijlers ontwikkelen op een verschillend tempo en niveau. Dit belemmert de organisatie om te groeien als geheel. Om dit verschil inzichtelijk te maken en zo gericht te kunnen bijsturen, maakt het Ontwikkelmodel netcentrisch werken gebruik van de Ontwikkelscan. De Ontwikkelscan is als onderdeel van het model ontworpen om te meten in welke mate de verschillende pijlers van het netcentrisch werken zijn ontwikkeld. Zo wordt duidelijk waar het meeste rendement is te behalen om als gehele organisatie het volgende niveau te bereiken, en waar nodig bij te sturen in het traject. De ketting is immers zo sterk als de zwakste schakel.
Goed netcentrisch werken is een kunst! Neem vrijblijvend contact op om meer te weten te komen over het Ontwikkelmodel en waar jouw organisatie staat.
Het ontwikkelmodel is een handvat om organisaties te helpen bij de invulling van het OTO-programma. Trimension is vanaf 2010 betrokken bij de implementatie en ontwikkeling van het netcentrisch werken bij verschillende organisaties, waaronder meerdere waterschappen, verschillende veiligheidsregio’s en Rijkswaterstaat. Sinds 2016 zijn wij als strategisch partner aan het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) verbonden en vandaag de dag hebben wij zes gecertificeerde adviseurs/trainers netcentrisch werken en het gebruik van LCMS. In onze begeleiding gaan we dan ook uit van het groeimodel Netcentrisch werken en het Referentiekader Netcentrische Crisisbeheersing van het IFV.
Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.
Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.
Sluiten ×